Сайт директора опорної школи
Пошук
Вхід на сайт
Календар
«  Січень 2017  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
      1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
3031
Архів записів
Освітній портал Дніпропетровщини
Електронна атестація педагогічних працівників
free counters
Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 9
Освіта Дніпропетровщини
Сайти Петриківщини
Віртуальна майстерня Петриківського розпису
Погода в Петриківці
Географія сайту
Flag Counter
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Друзі сайту
 Петриківська сзш
П`ятниця, 26.04.2024, 16:41
Головна » 2017 » Січень » 5 » Нова українська школа є одним із пріоритетів, - міністр
17:41
Нова українська школа є одним із пріоритетів, - міністр


Одним із пріоритетів Міністерства освіти є реформа середньої освіти – «Нова українська школа», оскільки ця сфера стосується найбільшої кількості людей та при цьому вона не зазнала жодних реальних змін протягом багатьох років. Про це сказала міністр освіти Лілія Гриневич під час зустрічі з представниками Литовської республіки.

Також Гриневич зазначила, що протягом минулого року український уряд разом з місцевою владою закупили понад 200 автобусів та створили 137 опорних шкіл.

За словами міністра освіти, Україна зацікавилася такими литовськими проектами, як учнівське самоврядування у школах, «антибулінгові» кампанії та реформування системи ЗНО.

У свою чергу екс-міністр освіти і науки Литви Гінтарас Стєпонавічюс повідомив, що учні в Литві відіграють важливу роль у житті шкіл – вони мають свій вплив на прийняття важливих рішень та мають власний парламент як на рівні школи, так і на національному рівні.

Зокрема, учні разом із батьками та вчителями беруть участь у виборах директора школи. Спочатку кандидат проходить комісію, що визначає відповідність його кваліфікації, а потім має пройти через процедуру виборів, під час якої конкурсна комісія голосує за різних претендентів на посаду. У цій комісії голос учнів-старшокласників має до 10% впливу на результат.

«Нам розвиток учнівського самоврядування цікавий насамперед у контексті побудови міжрегіонального взаємопорозуміння. Той же учнівський парламент на національному рівні не лише вчитиме дітей приймати рішення, а й дозволить ближче пізнати однолітків з інших регіонів України, тому це дуже цікаво. Стосовно ж виборів директорів шкіл, то така можливість уже передбачена в законі «Про освіту», який ухвалено українським парламентом у першому читанні. Ми повинні будемо продумувати процедуру, і важливо буде врахувати увесь можливий позитивний та негативний досвід у цій сфері», – зауважила міністр освіти і науки Лілія Гриневич.

За матеріалами: Освіта.ua

Переглядів: 732 | Додав: mpsoroka | Рейтинг: 0.0/0
Всього коментарів: 0
avatar

Copyright MyCorp © 2024uCoz
Белый каталог сайтов Анализ сайта Сайт директора опорної школи Яндекс.Метрика